diumenge, 2 de setembre del 2012

L'ENSENYAMENT, UNA PRIORITAT

Hem començat ja el mes de setembre, i a hores d'ara encara anem troban butlletins d'aquest estiu, i algun que altre de la primavera passada, i hem comprobat amb il.lusió i optimisme que aquests dos butlletins han dedicat tres apartats a la Regidoria d'Ensenyament.

"El gran pilar, el futur".

Però la nostra sorpresa al profunditzar una mica més, és que ens  varen comunicar un Nadal ple d'activitats i els motors engegats del Casal d'estiu.

Des de SOM Cabrils, creiem que Ensenyament és quelcom més.

Els pares estan molt preocupats per l'educació dels seus fills, pel full de ruta que seguiran, per si amb menys professors s'assoliran els objectius..... per la sisena hora que s'ha tret...... per els canvis d'horaris i la conciliació familiar...... per les ràtios en les aules, i perquè amb tantes i tantes retallades, els que se'n ressentiran amb un futur molt pròxim, encara que comptem amb molt bons professionals, seran els nostres infants.

Tots som conscients de quina es l'actual situació económica en el nostre país, i que per tant es necessiten esforços per part de tots, però també hem de ser capaços i valents, de demanar, i si fa falta, exigir als nostres dirigents de la Generalitat i del Goven que ells també compleixin amb els seus deures.

Uns cosa es retallar i l'altra ofegar.

La Generalitat ens deu encara el 1.500.000 € aproximadament del Pavelló Esportiu, que fins ara s'ha utilitzat per fer-hi festes, la subvenció per alumne de l'Escola Bressol..... i no voldría deixar-me per aquí el mig la subvenció de l'escola de música..... i alguna que altre cosa més..... com prodría ser el futur del institut de Cabrils.

Però la vida continua, i ara Cabrils, ja han acabat els aconteixements de l'estiu.

Es varen arreglar els setos de l'Escola l'Olivera, doncs aquest any si han celebrat els 25 anys de la Fira Gastronómica , si van possar banderetes, varen netegar els patis... vamos, la van deixar com una patena....

Peró aixó no s'hauria de fer durant tot el curs.....? No seria més lògic que  els alumnes de l'escola juntament amb l'equip de professors i  professionals que hi ha, fossin els qui gaudissin de les millors instal·lacions durant tot el any....?

Ens consta que l'Alcaldia i el responsable d'aquesta àrea hi van molt poc per l'escola, hi que totes les deficiències que al llarg del curs no es varen  reparar, no es poden fer a corre cuita.
Queden tant sols 10 dies per a començar el nou curs, i a tall d'exemple els hi diria que la xarxa del jardí que separa l'escola del pavelló no esta en les millors condicions, hi ha esglaons trencats, els ferros que aguanten  les piques rovellats i descantonats, els baúls de fusta  hi falten fustes...... els arbres dels patis estan plens de fongs, etc.. etc...

Això es desídia...? Això no és una prioritat....? o és no sapiguer-ne més....?

Per aquí el mig encara ens queden moltes coses..... Recursos humans.... Institut... Formació Professional.... Relació escola-empresa....

Des de SOM Cabrils, una vegada més, ens posem a disposició del consistori, i els hi PREGUEM posar fil a l'agulla per tal de  poder tirar endavant un dels pilars més importants de la nostra societat i del futur, "ENSENYAMENT".

Marta Garcés / Juan Ramón Sánchez
Regidors Grup Municipal SOM Cabrils