dijous, 13 de setembre del 2012

HORARIS PEDAGÒGICS A SECUNDÀRIA

Un cop llegit el reportatge  "Canvi en l'horari de secundària", en què s'explica que, a partir d'aquest curs escolar, s'implantarà la jornada intensiva en gairebé el 71% dels instituts (el de Cabrils inclòs), pensem que aquesta mesura no respòn, malauradament, a una reforma de caràcter pedagògic amb la finalitat de millorar l'aprenentatge i el rendiment  acadèmic dels nostres alumnes, sinó a motius econòmics de la Generalitat per tal d'estalviar en èopoca de crisi.

Dubtem molt que amb un horari compressiu com el que tenen, plegant entre les 2 i les 3 de la tarda, els nostres alumnes, especialment els de primer i segon d'ESO, puguin rendir adequadament. 

Al marge d'altres aspectes derivats d'aquest nou horari, tant importants com el de l'alimentació o en què dedicaran aquestes hores lliures els nostres alumnes, una vegada més, es duen a terme reformes que no obeeixen a les necessitats del nostre sistema educatiu.

Ensenyament diu que tot funciona amb normalitat, malgrat que hi haurà 1.800 docents menys per a 23.000 alumnes més.

Les families estan saturades. L'IVA s'acarnissa amb el material escolar, reproven l'ampliació del nombre d'alumnes per aula, la implantació de la jornada intensiva als instituts i la creació d'una nova taxa per als estudis de formació professional de cicle superior, i un augment de les taxes de matrícula a les universitats que van del 16,7% al 66,7%.  No oblidem també,  l'augment de tarifes que experimenten les guarderies municipals, a les quals la Generalitat ha rebaixat la seva aportació anual deben encara la del exercici anterior.

Els professionals de l'ensenyament, per la seva banda, critiquen l'augment de la seva càrrega lectiva, les retallades salarials, i sobre tot el no tenir substituts al centres, fins dues setmanes després d'haver registrat una baixa laboral.

Actualment, el pais del que formem part, té la taxa més alta de tot Europa,  dels que no estudien ni treballen (de 15 a 29 anys).
  
Els nostre joves no es mereixen això, Si no, l'esforç  de tots nosaltres per tal de  poder tirar endavant matèries tant importants com  l' Educació.

Està molt bé que el Govern, la Generalitat i els nostres Ajuntaments prioritzin en "invertir" en "festes i festetes", pero sense "inversió" en "educació" no es podràn preparar per poder  tenir un bon futur.

Marta Garcés / Juan Ramón Sánchez
Regidors Grup Municipal SOM Cabrils