dilluns, 23 de juliol del 2012

APROBACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE LA PLANTILLA DE PERSONAL DE L'EXERCICI 2012

Des de SOM Cabrils, hem pogut comprovar que quan es parla de modificació de la plantilla, l'única i exclussivament es refereixen a la Plantilla de l'escola Bressol, tot i que la Sra. Morales (alcaldia) ha contractat una persona pels serveis d'assessorament i assistència a l'àrea de secretaria per aquest ajuntmaent, i en dita modificació de la plantilla, hem pogut comprovar que d'aquest tema no se'n parla.

Si no anem errats, amb la última comissió informativa varem parlar que en aquest moments es tanquen 3 aules de l'Escola Bressol (1 de lacatants, 1 de 1-2, i 1 altre de 2-3), es treuen 6 educadores.

Estem realment en un moment molt crític a nivell econòmic. Ens retalla la Generalitat de catalunya (CIU), ens retalla el Govern d'España (PP), però les famílies han de continuar fen "caps i mànigues" per poder tirar endavant.

L'Escola Bressol Rosa Aymerich, es en aquest moments, la única oferta i possibilitat que tenen les famílies de Cabrils de poder portar als seus fills en aquest municipi.

Ens trobem en una situació molt complicada.

Les quotes mensuals augmenten, les permanències de la tarda es treuen, i el cost per cada nen que utilitza el servei de menjador té un preu aproximat de 400 €.

Quantes són les famílies que es poden permetre el luxe de continuar amb aquest ritme, i d'anar a buscar els seus fills a les quatre de la tarda avui en dia......?

Han parat a pensar perquè baixa la ràtio de matriculació... perquè cada vegada es queden menys nens a dinar.....?

Nosaltres proposem a l'Equip de Govern, tornar a fer de la Escola Bressol Rosa Aymerich, pionera en el Maresme.

Perquè en comptes d'aplicar tantes retallades des de l'Ajuntament a l'Escola, no procurem invertir més en Recursos Humans.... perquè en comptes de retallar també amb horaris, no procurem ampliar-los per tal de poder conciliar la vida familiar..... perquè en comptes d'ampliar les ràtios per aula no podem aprofitar els espais que es tancaran..... perquè no intenten gestionar millor els diners d'aquesta "casa" procurant que la educació des dels seus inicis marqui el futur d'aquest infants.....?

Des de SOM Cabrils, ens posem una vegada més a disposició, per tal de poder aconseguir entre tots la millor qualitat per aquesta escola, i els i demanariem que avui no s'aprovés la modificació de la plantilla de la Escola Bressol.

Marta Garcés / Juan Ramón Sánchez
Regidors Grup Municipal SOM Cabrils