dissabte, 26 de gener del 2013

“PREC” de SOM Cabrils a Avelina Morales (CIU)



Des de SOM Cabrils,  ens dirigim a vostè amb tot el respecte que es mereix pel càrrec que ocupa, però sembla ser que companys del seu propi partit (CIU),  com el Sr. Edmon Nadal (regidor de comunicació d’aquest consistori), no creuen el mateix, doncs amb la seva publicació  de data 14 de novembre en el bloc  d’ aquest ajuntament  a les 4 del matí (no ens podíem imaginar que SOM Cabrils li tragués la son) , ens va delitar amb la seva verborrea i mala educació habitual  dirigint-se a vostè, com la “alcaldessa - usurpadora”, i per rematar-ho avui dia 25 de gener,  dit regidor de comunicació  (Edmon Nadal-CIU), publica en el seu bloc comentaris  de tan baix nivell com  (aquest és un fill de puta, aquest al carrer, aquesta és perillosa, aquesta és aquí a dit, etc,etc,etc).

SOM Cabrils, mai la nombrarà  així Sra. Morales, doncs la base del nostre Grup Municipal és el “Respecte i la Democràcia”, però SOM Cabrils, tampoc permetria  mai,  que un representant d’aquest consistori  fos de tant baixa estopa, i esperem  Sra. Morales  sigui capaç d’actuar amb la contundència que el seu càrrec li permet,  si no entendrem  que la  verborrea i mala educació habitual d’aquest regidor (Edmon Nadal-CIU), vostè la sucumba.  

Dit això,  portem ja més de 20 mesos de legislatura, i creiem haver-les  vist  de tots colors, però  lo succeït avui ho ha superat .

Primer aparta al Sr. Serrano, regidor del VIC, de totes les seves tasques i li treu totes les carteres, amb lo qual això comporta i de forma molt intel·ligent per part de  dit senyor que marxi a l’oposició.

Si no en teníem prou, les baralles continues d’un govern sense equip (CIU + PP) i les faltes de respecte retirades entre tots vostès, i als ciutadans que no tenen el mateix pensament, cosa habitual, fan tenir segons paraules del President Comarcal del PP del Maresme, una trànsfuga dins del seu govern, que se’n va del PP al Partit de no adscrits, això si, salvem tots el “cul de la cadira”, i sobre tot no li traguem les carteres. 

Com poden veure, això és pitjor que  molts dels serials que ens passen per pantalla cada dia,  per intentar amagar la trista realitat, però els hi podem  assegurar que el que passa en aquest consistori i en  el nostre municipi és real.

I ara ja si que anem de cara als precs que des de SOM Cabrils volíem fer.

A les tres primeres sessions,  la Sra. Morales  buscava contínuament l’oportunitat  de referir-se al Sr. Juan Ramón Sánchez.... com que  sempre es trobava al mig de nosaltres, fins el dia que li varem aclarir, que nosaltres el camí el fem sempre junts....., i no en va tenir  prou..... que ple rere ple, sempre parla del minut de gloria de SOM Cabrils.

Els Regidors de SOM Cabrils, igualment que la  resta d’aquest consistori, han estat escollits per als ciutadans d’aquest poble democràticament,  per tant, ni aquesta sala de plens és un circ, ni nosaltres gladiadors, i  com a regidors no tindrem un minut de gloria, si no el temps que faci falta per tal de poder dir, expressar i denunciar, les coses que vostès estan fent tant malament.

Començarem per les instàncies que vostè (CIU),  amb  el seu gran criteri, sempre ens denega, i li haig de  recordar que quan vostè estava a l’oposició l’ any 2009, en el seu bloc de “Lina informa” parlava de la

LA VERGONYA, expressant-se així:

Deshonor, humiliat, cosa deshonorant; segons el diccionari general de la llengua catalana POMPEU FABRA.

Negar sistemàticament la informació als regidors de l’oposició, a la que tenen dret….. AIXÒ SI ÉS UNA VERGONYA.

Fer a mida les bases d’un  concurs … AIXÒ SI ÉS UNA VERGONYA.

I moltes més vergonyes, que podria escriure, però de ben segur hem faltaria paper.

Se’n recorda de tot això Sra. Morales, o es que li fa tanta vergonya fer vostè el mateix... que prefereix oblidar-ho....?

Amb tot   això afegia:

“Sr. Alcalde” com ja se li ha dit en el ple extraordinari d’avui, vostè no és la persona més adequada per donar lliçons de moralitat i de parlar de vergonyes.

Creu vostè Sra. Morales, que desprès d’haver recuperat aquestes línees del seu propi  bloc, és vostè la persona més adequada per parlar de vergonyes... i de moralitat....?

I continuava dient :

Amics meus, Cabrils, té dret a aspirar a un altre Alcalde i a un altre equip de govern, no es mereix un alcalde que en la majoria de les ocasions, es creu que està per sobre del bé i del mal.

Quanta raó tenia Sra. Morales (CIU)  però aquest municipi no es mereix tenir-la a vostè com a Alcaldessa ni a aquest Govern (CIU+PP) com a representant i garant dels drets i deures dels nostres conciutadans.  Vostès tot això ho han augmentat amb escreixos.

El seu criteri a seguir, es el “no” per el “no”, doncs una vegada més o ha deixat palès en els seus comunicats denegant la formació del regidors d’aquest consistori. Sra. Morales, estaríem parlant del pressupostos del any 2013. 

Es fàcil llegir  si un hi posa voluntat, però amb tot això, ens afegeix  la “inadmissibilitat de la petició”, d’acord amb l’article 8 de la Llei Orgànica 4/2001 del 12 de novembre que diu :

Artículo 8. Inadmisión de peticiones.
No se admitirán las peticiones cuyo objeto sea ajeno a las atribuciones de los poderes públicos, instituciones u organismos a que se dirijan, así como aquéllas cuya resolución deba ampararse en un título específico distinto al establecido en esta Ley que deba ser objeto de un procedimiento parlamentario, administrativo o de un proceso judicial.

Però si anem al article 3 de la llei Orgànica 4/2001 del 12 de novembre, diu:

Artículo 3. Objeto de las peticiones.
Las peticiones podrán versar sobre cualquier asunto o materia comprendido en el ámbito de competencias del destinatario, con independencia de que afecten exclusivamente al peticionario o sean de interés colectivo o general.

No entén aquest govern (CIU+PP) que la formació dels regidors, hauria de ser una condició imprescindible durant la legislatura,   i que no afecte exclusivament al peticionari, si no que es de interès general....?, o... realment creuen que es mes important posar una partida dintre del pressupostos, per la compra de mobles “nous” del despatx i la sala de reunions del 1er tinent d’alcalde d’aquest ajuntament....?

Sra. Morales,  ara entenem el perquè  del seu viatge a  Madrid amb la regidora Sra. Inciesta, i el perquè del seu suport en legislatures anteriors del augment del 65%  en el rebut de les escombraries i del 2,7% en el rebut d’aquest any , .... vostè no era la persona mes adequada per anar a recollir aquest premi.....  dons per lo vist, ni recicla ni aprofita.

Com pot veure Sra. Morales,  han sigut  mesos molt intensos per a l’oposició,  però els nostres precs no acaben aquí.

Un cop mes, el regidor d’ensenyament el Sr. Oriol Gil, ha estat fora de joc, com últimament és normal amb ell, deleitant-nos amb una nota  i dient-nos que la Escola l’Olivera fa 25 anys i cal posar-la amb condicions.

No s’equivoquin Sra. Morales, Sr. Gil..... les escoles tenen  que estar totes i sempre amb condicions, per el us i disfrut de tots el alumnes, dels seus professionals, i de totes les famílies, i no només quan venen festes i festetes, que també, però lo que és inadmissible es que a més l’ajuntament  faci la competència a les escoles amb  les activitats extraescolar...

Fins on han arribat.... o es desídia tot aixó....?

Aquesta vegada per això no farem cap “prec” referent als “aprenents de polítics”, però si que ho farem pels que ens volen donar “gat x llebre”.

Amb data 17 d’octubre SOM Cabrils, va publicar un comunicat a la pàgina del ajuntament seguint les instruccions del regidor de comunicació Sr. Edmon Nadal, doncs ell no l’havia utilitzat mai abans, i amb gran sorpresa ens varem poder donar compta que aquest govern CIU + PP + NO ADSCRITA, viuen en “Los mundos de Yupi...”  doncs les notícies penjades no reflectant en cap moment, la situació en la que es troba el nostre municipi, els seus ciutadans,  i el nostre país.

Però el mes fort, és que aquest govern sense equip CIU + PP + NO ADSCRITA, volen silenciar a l’oposició i el poble, doncs són aquests partits que estan al govern, qui tenen el control no només de la pàgina web..... sino de tota la comunicació.

SOM Cabrils, des de l’oposició exercint el nostre dret i deure democràtic, vam decidir utilitzar, com a regidors i membres de un Grup Municipal del poble, l’eina que l’ajuntament ens proporciona a Internet  per a qüestionar algunes decisions que ens semblen injustes, errònies, incorrectes, decisions i actuacions que van en contra dels ciutadans del nostre poble.

Així doncs varem escriure al blog de l’ajuntament, i les nostres crítiques van sortir publicades.

Fins aquí tot correcte, estem en una democràcia i nosaltres hem de fer pública la veu dels ciutadans que no estan d’acord amb la manera d’actuar de l’ajuntament.

Aquest és el nostre deure com a partit de l’oposició, i això es inqüestionable.

Per sorpresa nostre, la pagina web de l’ajuntament al dia següent s’havia modificat.

Els nostres articles són crítics, han de ser-ho per definició, però sembla que les mans negres que administren la gestió dels recursos de tots els cabrilencs no entenen que és això de la democràcia, ni la seva forma bàsica de manifestar-se, que és la llibertat d’expressió.

Els nostres textos es van esborrar i es van limitar al espai del bloc, i es va  limitar la possibilitat de comentaris.

Per tant, CIU + PP + NO ADSCRITA, impossibiliten el fet que, ja no nosaltres, sinó els ciutadans del poble comentin allò que com oposició critiquem dels partits que dil.lapiden els nostres recursos i fan que com a poble estiguem anant cada dia més pel mal camí.

Sra. Morales, Sr. Nadal, silenciar els comentaris de la gent que visita la pàgina web del nostre poble o no..... és reprimir la llibertat d’expressió, i això és mes propi d’una dictadura que d’una democràcia.

I ja per acabar, demanem i preguem a la Sra. Morales i a la resta dels membres d’aquest govern (CIU+PP)  que posin de una vegada  i per totes fil a l’agulla...., i que a SOM Cabrils, no ens importa se el “FULL DE RUTA” d’aquest Govern sense Equip, doncs hem pogut comprovar dia rere dia, que els nostres escrits fan el seu efecte.

És difícil ensenyar a qui no vol aprendre, i cada dia queda mes pales que de tots vostès no hi ha ningú que ho volguí fer,   però una vegada més SOM Cabrils, es posa a disposició d’aquest consistori per tal de poder tirar endavant.

Marta Garcés / Juan Ramón Sànchez
Regidors Grup Municial SOM Cabrils